43 sätt att tjäna pengar på – Tjäna snabba pengar och säkert!

Hur tjänar man pengar? Det är den eviga frågan. Om du ställer den till en person som har jobbat hårt hela sitt liv men tjänat mest på aktier får du svaret att det inte är det hårda arbetet som gav de stora pengarna.

Betyder detta att du bara kan tjäna stort med tålamod och en budget för att köpa aktier som sedan ökar i värde? Nej, det finns olika sätt att tjäna pengar på och det är klart att det kan bli en stor slant om du jobbar på rätt sätt.

Här ska vi se på 35 sätt att tjäna pengar snabbt för utgifter som du har just nu. Vi kommer också att nämna några metoder som kan fungera bäst på lite längre sikt. Det finns ju inget som hindrar dig från att göra både och!

 1. Tjäna pengar på att sälja saker du har

Det här kan vara det snabbaste och det enklaste. Det finns forum online som Blocket där du snabbt lägger upp en annons. Var dock försiktigt med den information du ger ut. Även då du blir kontaktad av en person som ger sitt namn.

För kvinnor som bor ensamma är det att rekommendera att sälja sakerna på annan plats om det inte rör sig om en tung möbel. Då kan det vara klokt att se till att ha någon annan på plats då den som vill köpa säger att de ska komma.

Det går att sälja det mesta men det är viktigt att det är saker som är i gott skick. Att försöka sälja sådant som du inte vill ha för att det inte fungerar är knappast smart. Tänk på att saker som gamla TV-spel som fortfarande är i gott skick kan ge en fin förtjänst. Använd sajter som Ebay för att nå en större publik.

 1. Bli försökskanin

Om du inte tycker att det verkar för otäckt att testa mediciner och ny medicinsk teknik kan du tjäna pengar på detta. Det går att bli försöksperson på Karolinska såväl som via Forskningsperson.se. Det här kan vara roligt och ge en hel del. Både till dig och till de som kommer att dra nytta av att nya innovationer kan komma vidare och gagna fler.

Det är inte så att du kommer att bli mäkta rik på att vara en försökskanin via tjänster som studentkaninen.se och ovan nämnda men visst kan det leda till att du får den extrainkomst som du behöver just nu.

 1. Erbjud dina tjänster som trädgårdsmästare

Folk har inte tid och lust att kratta och klippa gräs. Du kan erbjuda dessa tjänster utan att vara utbildad trädgårdsmästare. Kan du lite mer kan du kanske erbjuda lite mer än så. Det kan gå ganska snabbt att få den här typen av jobb. Se bara till att annonsera där folk med trädgårdar ser. Kanske lokalt vid villagator.

 1. Städa bilar

En annan sak som folk tycker är mindre kul är att städa och tvätta bilar. Om du erbjuder att ta hand om detta när bilen står parkerad utanför hemmet kan det vara väldigt attraktivt. På en helg kan du hinna med många bilar på detta vis. Ta en timpeng eller ett satt pris för hela jobbet.

Om du behöver lite utrustning för att komma igång kan du se på sms lån som beviljar alla för att snabbt få pengarna. Då kan du köpa högtryckstvätt, dammsugare såväl som enklare verktyg och material som du behöver för att erbjuda denna tjänst på ett smidigt sätt.

 1. Byt däck

Det går också att tjäna pengar enkelt genom att byta däck åt folk. Hur tjänar man pengar på att byta däck? Enkelt, du annonserar om att du kan ordna med detta precis då det börjar närma sig slutdatum för vinterdäck och folk inser att de missat att ta tag i detta.

 1. Vakta barn

Hur kan man tjäna pengar på att vakta barn? Det kan du göra genom att jobba hos familjer du känner eller genom att anmäla dig till en tjänst som sedan ger dig uppdrag lokalt. Barnpassning kan vara kul men det är bara ett jobb för dig som har tålamodet. Du kan jobba på kvällar, helger eller kanske rentav hela veckan lång hos samma familj som föredrar att ha sina barn hemma istället för på förskolan då de är i yngre ålder.

 1. Dela ut reklam

Om du tycker om att springa upp och ner för trappor och kan tänka dig att göra detta några timmar tidig morgon eller på kvällen kan det vara intressant att jobba med att dela ut reklam. Det här ger inga stora pengar men det är inte svårt att få uppdraget och du kan också se det här som en form av motion.

 1. Sälj Tupperware eller smink

Pyramidsystem är aktuella och lagliga när du väljer att sälja med företag som Tupperware och Oriflame. Du säljer till vänner och bekanta och så kan du anställa folk under dig som säljer och ger dig en viss del av sina förtjänster. Se bara till att du säljer en produkt du tror på så blir det äkta.

 1. Investera i fonder

Det här är något som kan ge dig pengar på längre sikt. Om du är smart ser du till att spara i fonder med låga avgifter. Då kan du få ut mer för dina pengar. Har du lite pengar över kan det här vara riktigt klokt.

Ett exempel på en tjänst som inte tar särskilt hög avgift är SAVR. Det kan vara ett bra val för dig som har en tajt ekonomi just nu men som också vill tänka långsiktigt då du försöker klura ut hur man tjänar pengar på bästa vis.

 1. Investera i solenergi

Vill du göra något spännande med tanke på lång sikt kan du investera i solenergi. Det finns också tillväxtmarknader av andra slag att lägga en peng på. Det här kan ge fina pengar om några års tid och så kan du ha riktigt gott samvete av din investering.

Ett exempel på plattform där du kan investera på detta sätt är Trine. Dessutom kan du ju sälja el tillbaka till nätet när du får ett överskott. Om det blir en solig sommar så kan du gå på plus trots att du kyler ditt hem med energin du får från solen!

solenergi
Tjäna pengar på solens energi!
 1. Börja blogga

Har du något att säga världen? Berätta om din vardag och vad du tänker på och se om andra har lust att läsa. Du kan börja gratis med plattformer för bloggande online. Om det går bra kanske du får betalt tids nog. Det gäller dock att få många läsare för att lyckas med detta och du måste skriva ganska mycket för att komma igång. Du bör också vara villig att dela med dig av ditt privatliv för att detta ska ge något.

 1. Testa Affiliate Marketing

Om du har en blogg kan du lägga in tips om produkter och tjänster och tjäna pengar om någon via din länk köper. Det här kan du också göra på andra sätt som till exempel på en kanal på Youtube eller via email.

Tanken är att du med affiliate marketing får andra att köpa vissa produkter eller tjänster varpå du får en viss procent av pengarna de betalar för detta. Det finns flera bra affiliatenätverk att välja från. En del är svenska och andra utländska och det är ganska vanligt att jobba med flera nätverk såväl som med utvalda butiker som har sina egna affiliate program.

 1. Svara på enkäter online

Testa att svara på enkäter online. Du kan till exempel göra detta via Kundpanel.se. Det här ger inga stora pengar men kan ändå vara värt att testa om du har lite tid över för det och ändå sitter på datorn eller mobilen och slösurfar.

 1. Städa!

Städning är alltid aktuellt och något som många behöver hjälp med. Om du är duktig och snabb kan du få en hel del städjobb hos vänner och bekanta. Du kanske kan kontakta ett bolag som behöver fler medarbetare till exempel för att städa på kontor efter stängningsdags.

 1. Jobba med Högskoleprovet

När Högskoleprovet genomförs behöver det folk som kan fungera som provledare eller ta hand om att samordna material. Kontakta Stockholms och Göteborgs universitet för att se om du kan få jobb när det blir Högskoleprov nästa gång. Det kan bli en mycket bra timlön på flera hundra kronor.

 1. Hjälp folk studera för Högskoleprovet

Precis som att du kan jobba som barnvakt via företag som ordnar med kontakt med familjer kan du jobba som coach för Högskoleprovet. Är du duktigt på ämnena som är i Högskoleprovet kan detta vara ett riktigt kul jobb.

 1. Jobba som privatlärare

Företagen som hyr ut nannys och lärare för högskoleprovet kan även ställa upp med privatlärare. Om du är bra på matte, språk eller andra ämnen kan det här vara något för dig. Du kan få rätt så bra betalt och väljer själv hur många studenter du hinner med. Det här är ett lugnt och ordnat jobb som dessutom är mycket tillfredsställande då du hjälper andra att lyckas med sina studier.

 1. Tjäna pengar med Uber

Som Uber-chaffis kan du tjäna pengar på att köra folk eller saker. Det här kan fungera bra om du kör mycket. Kontakta Uber för att se vad de har att erbjuda och hur det hela fungerar.

 1. Vakta hundar

Ta hand om hundar i din omgivning som behöver få gå ut mer. Hundvakt kan innebära att du bara promenerar hundar eller att du tar hand om dem då matte och husse är på hundfri semester.

 1. Vakta hus

Du kan också vakta hus då folk är på semester. Se dig omkring efter annonser om detta eller erbjud denna tjänst i forum online. Det är ett ovanligare jobb men det kan ske.

 1. Kör bilar till andra städer

Ibland behöver folk hjälp med att köra bilar från en stad till en annan. Det finns också jobb där båtas ska köras på detta vis från hemmabryggan till varvet. Det här kan du göra om du har körkort eller får köra båt.

 1. Hjälp folk att flytta

När folk ska flytta mindre hushåll kan de välja att göra detta själva men det behövs bärhjälp. Erbjud dig som flyttare och tjäna bra med pengar på några timmars arbete varje helg.

 1. Jobba som statist

Om du gillar film och TV kanske du vill vara med i bakgrunden som statist. Tjänster som Statist.se och Stagepool.com är till för att sätta dig samman med projekt som behöver statister. Är du duktig kan det bli en fin slant av det hela utöver att du kommer att ha kul.

 1. Hyr ut din bil

Om du har en bil som mest står kan du kolla om det går att hyra ut den. Det finns tjänster som Gomore.se som gör detta möjligt.

 1. Hyr ut din bostad

Du kan också hyra ut din bostad med tjänster som Airnb för kortare perioder. Här finns det bra med pengar att tjäna.

 1. Hyr ut ditt förråd

Har du ett förråd kanske du kan hyra ut plats i det för magasinering.

 1. Hyr ut din parkering

En parkering är också värd något. Med tjänster som Wace och Garageplatsen kan du hitta folk som är intresserade av att hyra din parkering. Det finns också en app som heter apparkingspot.com som gör samma sak.

 1. Sälj din konst

Kan du måla, göra smycken eller annat som folk vill ha? Sälj din konst online eller på marknader.

 1. Plocka bär och frukt

Du kan också få in extra pengar genom att plocka bär och frukt då det blir säsong för detta.

 1. Sälj dina tjänster online

Med tjänster som Fiverr och Guru kan du sälja dina tjänster som frilansare. Det här kan vara allt från att göra videos för presentationer till att koda eller bygga hemsidor.

 1. Bli personlig tränare

Om du gillar att träna kan du kanske hjälpa andra att komma igång och lära sig mer om vettiga träningsprogram och struktur för träningen.

 1. Ta ett VA jobb

Jobba som virtuell assisten för företag hemifrån. Det här ger sällan hög lön men kan vara ett bra sätt att komma igång på en gång.

 1. Börja publicera filmklipp online

Gör egna klipp där du pratar om saker eller berättar skämt. Är du musikaliskt lagd kan du publicera klipp där du spelar. Lägg reklam på klippen och sprid till vänner och bekanta!

 1. Spela in när du spelar

Med Twitch.com kan du tjäna pengar på att spela in när du spelar tv-spel och casinospel. Det finns folk som tycker att det här är superintressant. Är du en kul typ kan det vara perfekt för dig.

 1. Sälj dina bilder online

Är du bra på att fotografera kanske du kan sälja dina bilder med tjänster som iStock.

 1. Gör en kurs

Gör en egen kurs om något som du är bra på och ladda upp på en tjänst som säljer kurser. Det här kan också ge dig jobb som föreläsare.

 1. Öppna en webbutik

Du kan öppna en webbutik och sälja produkter med dropshipping. Droppshipping gör att du slipper lager då du säljer direkt via tillverkaren av det som du säljer.

 1. Bli stjärna på Instagram

Om du är stor på Instagram kan du tjäna pengar på att göra reklam för företag. På Instagram kan du välja en specifik nisch. Om du är duktig kan du få många följare och då kan du tjäna en hel del pengar på detta.

 1. Vikariera som lärare

Det är brist på lärare så ge dig ut och vikariera i skolor för att få in snabba pengar. Det finns tjänster som Manpower som du kan jobba med i detta syfte.

 1. Bli Mystery Shopper

Med Ipsos.com eller Mysteryshopper.se kan du tjäna pengar på att hjälpa företag granska sig själva. Du kommer att fungera som en viktig länk för företaget för att ta reda på vad som fungera och vad som inte gör det vad gäller shopping. Kul och möjlighet till fin extrainkomst här!

 1. Ta truckkort

Med ett truckkort kan du jobba i Sverige såväl som i Norge. Det här kostar inte mycket och är klart på en helg.

 1. Hjälp äldre med Internet

Du kan erbjuda att hjälpa äldre att förstå hur man använder nätet för saker som bank och epost.

 1. Spela och sjung på torget

Spela och sjung på torget med en hatt framför dig för snabba mynt. Det här är kanske inte enklaste sättet att tjäna pengar på men om det låter bra kommer det att skänka en hel del glädje!

1 000 - 500 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 2.99% – 29.9%
• Löptid: 1-15 år
• Utbetalning: 1-3 dagar

Zmarta är en stor hjälp för dig som vill få bästa lånet just nu. Du lägger in en ansökan och får sedan de bästa förslagen. Använd denna jämförande tjänst för att ta ett privatlån eller ett företagslån. Det hela fungerar snabbt online. Zmartas tjänst spar dig tid och pengar. Du jämför och väljer det lån som passar dig bäst!

Det är Zmarta Group som står bakom jämförande låntjänsten Zmarta. De har flera läntjänster i länder som Sverige, Finland och Norge. Zmarta AB har kontor i Stockholm, Jönköping, Oslo och Helsingfors med över 300 merarbetare.

Ja, Zmarta gör 1 kreditupplysning med UC.

Du kan få erbjudanden från upp till 35 kreditgivare med Zmartas tjänst.

Tjänsten är gratis. Det är när du tar ett lån som du får kostnader.

Zmarta bolån är en kostnadsfri tjänst som kan hjälpa dig med räntebetyg på ditt bolån. Med detta kan du se hur du kan förbättra ditt bolån. Du kan ansöka om lånelöfte och få svar från flera kreditgivare. Det går också att utöka bolån med Zmarta såväl som att ordna med samlingslån.

Zmarta hjälper dig att jämföra kostnader för lån, försäkringar, el och mer.

Med en ansökan får du svar från många långivare på samma tid som det hade tagit att få information från en kreditgivare. Är det en vanlig vardag kan det betyda att du har all information du behöver inom någon timme eller två.

Du skickar in ansökan om privatlån, företagslån, huslån, billån eller annat. Därefter väntar du på att få svar från Zmarta från de långivare som är aktuella. Det görs en UC-koll per ansökan.

Det beror på det lån som du söker. Det finns kreditgivare som godkänner lån med betalningsanmärkning. Det här är inget som Zmarta rår över.

Vi Zmarta kan du få företagslån på upp till 5 miljoner kronor!

1 000 - 20 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 53.2% – 89 %
• Löptid: 1 – 12 månader
• Utbetalning: 1 dag

Monetti är ett lånbolag som kan hjälpa dig med snabblån utan UC. Deras största lån ligger på 20 000 kronor och du ska betala tillbaka på 1, 6 eller 12 månader. Monetti grundades 2006 och är ett välkänt namn. Det kostar inget att anöka om lån utan UC från denna kreditgivare och du får svar på din ansökan snabbt.
Monetti har det som kallas för Flexilån som du kan ändra innan betalningstiden är över. Deras support finns på plats varje dag.


Det här är en högkostnadskredit. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela din skuld. Vänd dig till budget- och skuldrådgivning på din kommun. Du finner kontaktuppgifter på hallåkonsument.se

Nej, Monettis lån är utan UC. De tar sin kreditupplysning med Bisnode.

Det beror på lån och kan vara 1, 6 eller 12 månader.

Det är Folkefinansgruppen som står bakom Monetti. Det betyder att de är godkända av Finansinspektionen.

Du kan få lån med Monetti samma dag om det är en vardag och då görs utbetalningen på eftermiddagen. Annars är det för det mesta nästa bankdag som gäller för utbetalning.

Det tillkommer 60 kronor i avgift om du blir försenad med din inbetalning av lån.

Ja, du ska använda bankID för att få lånet och det måste vara mobilt bankID.

Ja, för vissa kunder är det möjligt att ha flera Monetti lån samtidigt.

10 000 - 600 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 2,95%-29,95%
• Löptid: Upp till 15 år
• Utbetalning: Direkt

Lendo är ett väl etablerat varumärke i Sverige. Det här är en kredittjänst som hjälper dig till det bästa lånet för dig. Du kan få hjälp med skuldsanering med samlingslån och så kan du jämföra olika erbjudanden. Lendo samarbetar med 35 olika kreditgivare. Det kostar inget extra att låta Lendo hjälpa dig med ditt lån. Både lånesumma och lånetid är flexibelt och dessutom kan du snabbt få ut lånet när det blir beviljat.

Ja, men Lendo gör bara en UC kontroll för att få förslag från många aktörer. Ibland kan en aktör lägga till en kreditupplysning från Bisnode. Men det är ju inget som registreras med UC.

Det går att få lån med betalningsanmärning med Lendo på upp till 150 000 kronor. Det finns vissa krav för detta till exempel att du ska ha varit skuldfri hos Kronofogden under 6 månaders tid. Det är förstås de banker och kreditgivare som jobbar med Lendo som bestämmer om du kan få ett lån med betalningsmärkning eller inte. Det kan Lendo inte påverka.

Det här beror på den kreditgivare du bestämmer dig för. Du får se på förslagen för att veta vilken räntesats det blir för ditt lån.