Punkter att tänka igenom innan du tar ett sms lån

Jag tycker att lån ska vara bra skulder. Det är de när du använder pengarna för att öka din livskvalitet. De kan också vara bra som en investering. Ett privatlån som gör det möjligt för dig att köpa din drömbostad är en bra skuld. Det kan leda till att du i framtiden får ut mer pengar än vad du lade på bostaden. Dessutom så får vi hoppas att din livskvalitet påverkas på ett positivt sätt när du kan bo som du vill.

Sms lån är snabba och det behöver heller inte ta lång tid att ta ett privatlån. Kanske har du bråttom, men skynda långsamt. Läs tips för lån och ekonomi och diskutera saken med en klok person innan du går vidare. Ta också del av följande viktiga punkter…

Här är de punkter som jag tycker att du ska beakta innan du tar ett sms lån:

  • Kan det som jag vill använda pengarna till vänta? Hur länge kan jag vänta? Saker som hälsa är exempel på sådant som inte kan vänta men en semester till Dubai kanske inte är en tillräckligt god anledning till ett snabblån.
  • Har jag råd med ett lån? En sådan självklar fråga! Men vi är duktiga på att glömma bort att de där pengarna ska betalas tillbaka igen. Kanske redan om en månad.
  • Vad kommer det här lånet att kosta mig i slutändan? Du måste vara väl medveten om den effektiva räntan. Det stämmer att det nu bland annat finns ett räntetak som svenska kreditgivare måste hålla sig till. Men snabblånen är fortfarande dyra.
  • Kan lånet ses som en investering? Om du tror att lånet kan bli en investering så bör du ta upp detta med någon som verkligen kan ekonomi. Fastställ att det verkligen är så.

Varning, varning och åter varning!

Om du ska använda pengarna från ett snabblån för att spela spel så ska du genast tänka om. Lån ska inte vara till för spel och dobbel. Du har kanske tur just nu på slots online och då tänker du att det är dags att satsa lite mer. Fel! Ta aldrig lån för den här typen av nöje.

smslån
Stopp! Ska du verkligen ta ett lån?!