Recension av Meddelandelån ett bra val för smslån

Sedan 2006 så har Meddelandelån erbjudit sina tjänster. De är experter på små lån som betalas tillbaka snabbt, så kallade smslån. Lånföretaget drivs av C Finance Oy som har sitt huvudkontor i Helsingfors. Dessutom så fungerar Meddelandelån som en bifirma till C Finance AB som också har verkat inom smslån-branschen under många år.

Syftet med Meddelandelåns snabblån är att hjälpa dig som behöver pengar lite snabbare och som har ekonomin som krävs för att betala tillbaka i tid. Det här är en säker och stabil kreditgivare som är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen. Det är bra att veta eftersom denna förening är till för att påverka konsumentkreditgivning så att den är säker och seriös.

I ett nötskal – Med Meddelandelån får du säkra och ansvarsfulla snabblån på upp till 30 000 kronor. Priser och regler är mycket tydliga och det går snabbt att låna.

Besök Meddelandelån här.

Viktiga fördelar med smspengar

 • Det går att få förlängning av lånet
 • Smslån utan UC
 • Ansvarsfull kreditgivning

Meddelandelån

Privatlån på upp till 30 000 kronor

Mindre lån från Meddelandelån ligger på mellan 1000 och 10 000 kronor. Dessa ska betalas tillbaka på mellan 30 och 90 dagar. Det här är smslån utan UC som är enkla att ta via en mobiltelefon eller på din dator.

Viktigt att förstå är att den här typen av lån klassas som högkostnadskredit. Det betyder att de har en effektiv ränta som är högre än den du får för andra typer av lån som bolån. För att få lånet så ska du vara:

 • Minst 20 år gammal
 • Inte äldre än 75 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha svenskt elektroniskt ID
 • Inte ha skyddad identitet eller förvaltare enligt föräldrarbalken
 • Ha ett konto på en svensk bank
 • Ha ett mobiltelefonnummer som är registrerat
 • Ha en email

Från 11 000 kronor och upp till 30 000 kronor så kan villkoren för lånet skilja sig en aning från de som gäller för mindre lån. Det är viktigt att du ser närmre på detta innan du tar ett snabblån från Meddelandelån.

Så tar du ett smslån utan UC med Meddelandelån

Det finns inga sms lån utan kreditprövning. Alla kreditgivare gör en kreditupplysning för att se om du kan klara av att betala tillbaka lånet som du ansöker om. Meddelandelån ger dock smslån utan UC så din kreditupplysning kommer inte att bli synlig.

Det är CreditSafe AB som ger kreditupplysningen till Meddelandelån. Via detta privata företag så får de veta det de behöver för att bestämma sig för om du ska få lånet eller inte. Om din ekonomi är kass och du har en massa andra lån så är risken stor att du får ett nej. Men om allting ser normalt ut så kan du med säkerhet få ett mindre snabblån från detta lånföretag.

Vad kostar det?

Hur stor den effektiva räntan, det vill säga kostnaden för ditt sms lån, blir beror på hur mycket du lånar. Om du till exempel lånar 5000 kronor med en återbetalningstid på 62 dagar så får du betala tillbaka 5718 kronor. Räntan är 248 kronor, uppläggningsavgiften 380 kronor och så får du en aviavgift på 90 kronor. Det här exemplet ger dig en effektiv ränta på 194.93 % men det kan bli mer beroende på det snabblån som du tar.

Räkna med en effektiv ränta på omkring 190-200 % minst, och se till att du är väl medveten om kostnaden innan du tar lånet.

Går det att få smslån med betalningsanmärkning?

Det går att få smslån med betalningsanmärkning när du lånar från Meddelandelån. Om du kommer att få lånet eller inte beror på din ekonomi i övrigt. När det görs en kreditupplysning så syns eventuella anmärkningar. Men om allt annat ser stabilt ut så kan du ändå få lånet.

Om du vill ändra inbetalningsdatum

Om du behöver smslån med förlängning så kan du få det. Du kan skjuta på betalningsdatum med 1 till 30 dagar. Det här fungerar fint för mindre snabblån men inte för lånen som har återbetalningstid på upp till 3 år. Det som händer är att du får betala mer för lånet. På grund av detta så ger Meddelandelån rådet att du försöker undvika att ändra på inbetalningsdatum.

Det är bäst om du betalar tillbaka innan lånetiden har gått ut. Men det är klart att det kan kännas som en trygghet att det går att skjuta på datumet om det blir nödvändigt. Du kan lätt logga in på Meddelandelåns hemsida och ändra på datum för återbetalning. Det här innebär en hanteringsavgift och så blir det förstås mer ränta då du förlänger återbetalningsperioden.

Kundtjänst

Kundtjänsten finns på plats under veckodagarna mellan klockan 08.00 och 21.00. Dessutom så kan du få hjälp på lördagar mellan klockan 10.00 och 17.00, och på söndagar mellan klockan 13.00 och 16.00. Det här är generösa öppettider om man jämför med andra kreditgivare som ger samma typ av mikrolån. Du kan ringa på 020-400003 eller skicka ett email.

Något som är mycket bra med Meddelandelån är att du kan kontakta supporten och be om att få spärra ditt konto. Det betyder att du sätter ett låneförbud på dig själv. Då kan du inte låna pengar igen även om du spontant har lust att göra det. Låneförbud kan du också få av Meddelandelån om de anser att du inte lever upp till de villkor som ställs och därmed inte bör ta snabblån.

Ska du ta ett snabblån från Meddelandelån?

Om du vill ha ett säkert lån med tydliga regler så är Meddelandelån ett bra val. De jobbar på ett ansvarsfullt sätt och ger snabba lån till den som har återbetalningsförmågan. När du väl är säker på att ett smslån är rätt val för dig så kan du absolut kontakta Meddelandelån. De är kända som en seriös aktör på den svenska marknaden.