Därför ska du inte ta mobillån!

Alla säger att du ska ta snabblån. Kör på smslån utan UC och se fram emot att det går så bra med lån med betalningsanmärkningar och skulder. Men jag säger att du inte ska ta mobillån! Det här är lånen som du får via din telefon. De är snabba och smidiga, och farliga!

Du ska inte ta mobillån om:

Pengarna ska betala ett annat lån – Betala aldrig lån med lån! Ett mobillån kan vara en mycket bra sak då det krisar och du behöver snabba pengar för att klara dig till lönen. Men inte när du ständigt står på minus och har kreditgivare som flåsar dig i nacken.

Du har usel ekonomi – Din lön är hög men du bränner dina pengar på ett galet sätt. Det här är vanligare än vad man kan tro. Då du har en bra lön så får du ja till smslån med betalningsanmärkning för allt ser ju bra ut. Men i verkligheten så är du på väg ner i en spiral som kan vara svår att ta sig ur.

Det är hutlöst dyrt – Du får en effektiv ränta som ligger på max för vad som är tillåtet i Sverige. Alla som propsar för snabblånet säger att det här är normalt och bra. Ja det kanske det är för folk som har råd. Men om du kan vänta med att köpa den där saken som kostar en tusenlapp som du inte har just nu så ska du inte ta ett mobillån som kostar dubbelt upp!

Du förstår inte villkoren – Mobillånen med villkor som påminner om en djungel av siffror och konstiga ord är inte bra. De är fällor. Även om den här typen av sms lån kommer från seriösa kreditgivare som är lagliga så ska du lägga benen på ryggen och springa (hur gör man det förresten, benen på ryggen och så springa…)

Pengarna kommer ju snart! Det är snart löning och då kan du köpa den där prylen eller laga bilen. Ta bussen en vecka till. Gå upp lite tidigare på morgonen och be vänner om att hjälpa till med hämtning och lämning av ungar. Det blir bra mycket billigare än ett mobillån som löser det hela på studsen.

Du kan inte betala tillbaka i tid – Om du inte betalar tillbaka i tid så kan det blir dyrt. Det kan också bli till inkasso och Kronofogden. Inte bra och en god anledning till att undvika snabblånet.

Ska du aldrig ta ett mobillån?

Jo, det är klart att du kan ta ett lån med din mobil. Men bara om det är ett säkert lån som du kommer att få god användning av. Att det är dyrt är okej när lånet löser ett stort problem som inte hade kunnat lösas på annat sätt.

Ett mobillån är inte av ondo när du tar det på ett genomtänkt sätt. Du vet vad det kommer att kosta och förstår reglerna. Du ser att pengarna faktiskt gör skillnad i ditt liv. Framförallt, du vet med säkerhet att du kommer att ha pengarna för att betala tillbaka lånet när tiden för det löper ut. Då kan du ta mobillånet och se det som en bra skuld!

1 000 - 500 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 2.99% – 29.9%
• Löptid: 1-15 år
• Utbetalning: 1-3 dagar

Zmarta är en stor hjälp för dig som vill få bästa lånet just nu. Du lägger in en ansökan och får sedan de bästa förslagen. Använd denna jämförande tjänst för att ta ett privatlån eller ett företagslån. Det hela fungerar snabbt online. Zmartas tjänst spar dig tid och pengar. Du jämför och väljer det lån som passar dig bäst!

Det är Zmarta Group som står bakom jämförande låntjänsten Zmarta. De har flera läntjänster i länder som Sverige, Finland och Norge. Zmarta AB har kontor i Stockholm, Jönköping, Oslo och Helsingfors med över 300 merarbetare.

Ja, Zmarta gör 1 kreditupplysning med UC.

Du kan få erbjudanden från upp till 35 kreditgivare med Zmartas tjänst.

Tjänsten är gratis. Det är när du tar ett lån som du får kostnader.

Zmarta bolån är en kostnadsfri tjänst som kan hjälpa dig med räntebetyg på ditt bolån. Med detta kan du se hur du kan förbättra ditt bolån. Du kan ansöka om lånelöfte och få svar från flera kreditgivare. Det går också att utöka bolån med Zmarta såväl som att ordna med samlingslån.

Zmarta hjälper dig att jämföra kostnader för lån, försäkringar, el och mer.

Med en ansökan får du svar från många långivare på samma tid som det hade tagit att få information från en kreditgivare. Är det en vanlig vardag kan det betyda att du har all information du behöver inom någon timme eller två.

Du skickar in ansökan om privatlån, företagslån, huslån, billån eller annat. Därefter väntar du på att få svar från Zmarta från de långivare som är aktuella. Det görs en UC-koll per ansökan.

Det beror på det lån som du söker. Det finns kreditgivare som godkänner lån med betalningsanmärkning. Det här är inget som Zmarta rår över.

Vi Zmarta kan du få företagslån på upp till 5 miljoner kronor!

10 000 - 600 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 2,95%-29,95%
• Löptid: Upp till 15 år
• Utbetalning: Direkt

Lendo är ett väl etablerat varumärke i Sverige. Det här är en kredittjänst som hjälper dig till det bästa lånet för dig. Du kan få hjälp med skuldsanering med samlingslån och så kan du jämföra olika erbjudanden. Lendo samarbetar med 35 olika kreditgivare. Det kostar inget extra att låta Lendo hjälpa dig med ditt lån. Både lånesumma och lånetid är flexibelt och dessutom kan du snabbt få ut lånet när det blir beviljat.

Ja, men Lendo gör bara en UC kontroll för att få förslag från många aktörer. Ibland kan en aktör lägga till en kreditupplysning från Bisnode. Men det är ju inget som registreras med UC.

Det går att få lån med betalningsanmärning med Lendo på upp till 150 000 kronor. Det finns vissa krav för detta till exempel att du ska ha varit skuldfri hos Kronofogden under 6 månaders tid. Det är förstås de banker och kreditgivare som jobbar med Lendo som bestämmer om du kan få ett lån med betalningsmärkning eller inte. Det kan Lendo inte påverka.

Det här beror på den kreditgivare du bestämmer dig för. Du får se på förslagen för att veta vilken räntesats det blir för ditt lån.

1 000 - 20 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 53.2% – 89 %
• Löptid: 1 – 12 månader
• Utbetalning: 1 dag

Monetti är ett lånbolag som kan hjälpa dig med snabblån utan UC. Deras största lån ligger på 20 000 kronor och du ska betala tillbaka på 1, 6 eller 12 månader. Monetti grundades 2006 och är ett välkänt namn. Det kostar inget att anöka om lån utan UC från denna kreditgivare och du får svar på din ansökan snabbt.
Monetti har det som kallas för Flexilån som du kan ändra innan betalningstiden är över. Deras support finns på plats varje dag.


Det här är en högkostnadskredit. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela din skuld. Vänd dig till budget- och skuldrådgivning på din kommun. Du finner kontaktuppgifter på hallåkonsument.se

Nej, Monettis lån är utan UC. De tar sin kreditupplysning med Bisnode.

Det beror på lån och kan vara 1, 6 eller 12 månader.

Det är Folkefinansgruppen som står bakom Monetti. Det betyder att de är godkända av Finansinspektionen.

Du kan få lån med Monetti samma dag om det är en vardag och då görs utbetalningen på eftermiddagen. Annars är det för det mesta nästa bankdag som gäller för utbetalning.

Det tillkommer 60 kronor i avgift om du blir försenad med din inbetalning av lån.

Ja, du ska använda bankID för att få lånet och det måste vara mobilt bankID.

Ja, för vissa kunder är det möjligt att ha flera Monetti lån samtidigt.