Hur kan jag låna pengar med betalningsanmärkningar?

I mitt tycke så är frågan om hur du kan låna pengar med betalningsanmärkningar ett tecken om att du kanske inte borde låna pengar. Men det är klart, det finns situationer då den som har en betalningsanmärkning har ordnad ekonomi. Då är det bra med privatlån trots betalningsanmärkning.

Hur får du lån med betalningsanmärkning?

Så låt oss säga att du faktiskt kan klara av ett mindre lån, ett så kallat snabblån. Då är det inte svårt för dig att få lånet trots betalningsanmärkning. Det finns smslån med betalningsanmärkning på några hundralappar såväl som på flera tusen kronor. Det får du av en kreditgivare som ser på helheten hellre än att rata dig på en gång för att du glömt en räkning för något år sedan.

Du kan välja mellan olika kreditgivare. Det finns väldigt många som ger lån med betalningsanmärkning. De vet att de kan tjäna bra med pengar på detta eftersom äldre kreditupplysningssystem inte är lika skarpa. En anmärkning är inte samma sak som nedsatt betalningsförmåga.

Ansök om lån online

Du kan ansöka om lån med betalningsanmärkning online. Men innan du gör det så ska du se över villkoren och om kreditgivaren rekommenderas. Om inte så är det bättre att du försöker hitta en bättre lösning. Om du kan ta ett lån från familj eller vänner så är det alltid bättre.

Det du måste vara medveten om är att snabblån är dyra. De kostar en förmögenhet. Inte på kort sikt men för den som ofta tar den här typen av lån så blir det dyrt.

Ett snabblån är en nödlösning. Inget för dig som kan vänta med pengarna eller hitta andra ekonomiska lösningar. Kom ihåg det när du undrar hur du får lån med betalningsanmärkning.

Varför är du så negativ Rebecca?

Jag får ofta denna fråga men jag vill hävda att jag alls inte är negativt inställd till lån. Min uppfattning är att lån kan bli en bra skuld men att de inte är det för de allra flesta. Jag gissar att du som läser detta kan hitta andra vägar och lösningar. Ett smslån med betalningsanmärkning är inte alltid det bästa steget.

Det är bara det jag vill säga. Ta ett säkert lån och dra nytta av pengarna. Men fatta ett genomtänkt beslut så att du inte begår misstag som sedan kan stå dig dyrt!