Recension av Smspengar smslån utan UC

Med många kreditgivare på marknaden så tycks Smspengar försvinna lite i mängden. Men faktum är att det här är en långivare som många föredrar. I varje fall då det gäller lite mindre privatlån på upp till 30 000 kronor. Smspengar är i själva verket GF Money Consumer Finance AB med VD Sami Similä. Detta svenska aktiebolag har varit aktivt sedan 2011.

Det här är en kreditgivare som är under tillsyn av Finansinspektionen såväl som av Konsumentverket.

I ett nötskal – Smspengar har som unik egenskap att du kan skapa ett lån som är lite som ett bankkonto och enbart betala ränta på pengarna som du tar ut.

Besök Smspengar här.

smspengar

Viktiga fördelar med smspengar

  • Smslån utan UC
  • Snabba uttag
  • Säker och godkänd kreditgivare

Så tar du ett smslån utan UC med smspengar

För att få ett smslån utan UC med smspengar så ska du surfa in på deras hemsida och fylla i deras webbformulär. Du skapar ett nytt konto och så får du berätta lite mer om din ekonomi. Du får identifiera dig med BankID, personlig inloggning eller med kopior på en giltig ID-handling och specifikation för lön.

Det kommer att ske en kreditupplysning men inte med UC så den registreras inte där. När du har blivit godkänd så kan du göra ett så kallat uttag och det är denna summa som du kommer att betala ränta på.

Utbetalningen görs så snart som din ansökan har godkänts. Om det här är en vanlig vardag mellan klockan 8.00 och 16.00 så är utbetalningen mycket snabb. Om du har bankkonto hos Danske Bank så får du pengarna samma dag. Annars så tar det en bankdag.

Nya kunder kan som mest ta ut 10 000 kronor. Men om du har bevisat dig som en lämplig kund så kan du låna upp till 30 000 kronor med Smspengar. Det här är en regel som även är till för att skydda dig så att du inte ska låna för mycket.

Vad kostar det?

Det kostar en uppläggningsavgift på 320 kronor samt en uttagsavgift på 49 kronor för varje uttag. Varje avisering har en aviavgift på 35 kronor. Till detta så kommer det en månadsränta på 3,275 % för de uttag som du har gjort, alltså inte på hela summan som du har på ditt Smspengar konto.

Låt oss säga att du tar ut 10 000 kronor på en gång. Då kommer du att få betala 11 kronor i ränta per dag. Du kan betala tillbaka snabbare om du vill utan att det blir någon extra avgift för detta. När du tar ett större privatlån så kan du lägga upp det på lite olika sätt. Du kan till exempel betala mindre under de första månaderna och sedan betala ett större belopp den sista månaden.

Går det att få smslån med betalningsanmärkning?

Nej, du kommer inte att få något smslån med betalningsanmärkning från Smspengar. Det får inte finnas obetalda fakturor, eller skulder om du vill få privatlånet. Dessutom så ska du inte figurera på något vis hos Kronofogden.

Notera också att du ska vara minst 18 år gammal och 72 år gammal som äldst för att få snabblån med detta lånföretag. Dessutom så ska du ha haft en adress i Sverige under minst 5 år. Lägg till detta en fast månadsinkomst och en deklarerad inkomst under minst två års tid.

Om du vill ändra inbetalningsdatum

Det går inte att ändra förfallodatum med Smspengar! Fakturan förfaller alltid den 28:e varje månad och det datumet måste du hålla. Om du inte gör det så kommer det en påminnelse som kostar dig 60 kronor. Då kommer även din kredit att spärras så att du inte kan fortsätta att göra uttag.

Efter två obetalda månadsfakturor så sägs din kredit upp. Då har du 4 veckor på dig att betala. Om du inte gör det så går ärendet vidare till inkasso med en extra avgift på 180 kronor. Om du inte betalar till inkasso så går det vidare till Kronofogden och då läggs det till 680 kronor till i avgift.

Smspengar kundtjänst

Det går att få support av Smspengar via telefon, email eller chatt. Du måste kontakta företaget mellan klockan 8.00 och 18.00 på helgfria vardagar för att få kontakt med kundtjänsten.

Ska du ta ett snabblån från Smspengar?

Det här är en seriös kreditgivare som har tydliga regler för sina lån. De är rätt så tuffa vad gäller återbetalning och du kan inte få sms lån med betalningsanmärkning. Det här kanske känns lite surt om du har strulig ekonomi och behöver pengarna nu. Men i det långa loppet så är inställningen mycket bra för Smspengars kunder.

Vad gäller hemsidan och ansökningsformulär så är de tydliga. Det finns mycket information att hämta på Smspengars sajt och allting är givetvis på svenska. Om du ska ta ett mindre lån och gillar tanken om att göra uttag lite som från ett bankkonto så kan det här vara ett bra alternativ för dig.

Jag ger dock rekommendationen att du tänker en vända till. Även små lån ska ha en god anledning. Det är så du får en bra skuld som du kan leva med.

10 000 - 600 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 2,95%-29,95%
• Löptid: Upp till 15 år
• Utbetalning: Direkt

Lendo är ett väl etablerat varumärke i Sverige. Det här är en kredittjänst som hjälper dig till det bästa lånet för dig. Du kan få hjälp med skuldsanering med samlingslån och så kan du jämföra olika erbjudanden. Lendo samarbetar med 35 olika kreditgivare. Det kostar inget extra att låta Lendo hjälpa dig med ditt lån. Både lånesumma och lånetid är flexibelt och dessutom kan du snabbt få ut lånet när det blir beviljat.

1 000 - 20 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 53.2% – 89 %
• Löptid: 1 – 12 månader
• Utbetalning: 1 dag

Monetti är ett lånbolag som kan hjälpa dig med snabblån utan UC. Deras största lån ligger på 20 000 kronor och du ska betala tillbaka på 1, 6 eller 12 månader. Monetti grundades 2006 och är ett välkänt namn. Det kostar inget att anöka om lån utan UC från denna kreditgivare och du får svar på din ansökan snabbt.
Monetti har det som kallas för Flexilån som du kan ändra innan betalningstiden är över. Deras support finns på plats varje dag.


Det här är en högkostnadskredit. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela din skuld. Vänd dig till budget- och skuldrådgivning på din kommun. Du finner kontaktuppgifter på hallåkonsument.se

1 000 - 500 000 Kr

Lånebelopp

• Åldersgräns: 18 år
• Ränta från: 2.99% – 29.9%
• Löptid: 1-15 år
• Utbetalning: 1-3 dagar

Zmarta är en stor hjälp för dig som vill få bästa lånet just nu. Du lägger in en ansökan och får sedan de bästa förslagen. Använd denna jämförande tjänst för att ta ett privatlån eller ett företagslån. Det hela fungerar snabbt online. Zmartas tjänst spar dig tid och pengar. Du jämför och väljer det lån som passar dig bäst!